Ungdomar åtalas för 13 bränder

Fyra ungdomar från Eskilstuna åtalades på måndagen för en rad mordbränder och andra bränder i Eskilstuna under hösten, dessutom åtalas två av dem för rånförsök.

De fyra ungdomarna, mellan 16 och 21 år gamla, alla från Eskilstuna åtalas alltså på måndagen, misstänkta för att ha anlagt inte mindre än 13 bränder, varav tre rubriceras som mordbrand. Bränderna har enligt åtalet anlagts under hösten och även i somras i Eskilstuna och Strängnäs, bland annat i källare, containrar, kolonilotter och i fastigheter vid minigolfbanorna i friluftsområdet Vilsta och i Fröslunda. En stor del av bränderna har de fyra erkänt men inte alla.

De två äldsta, en 18-åring och en 21-åring, åtalas även för två försök till rån. De ska enligt åtalet ha försökt råna en jourlivsbutik i Fröslunda genom att hota personalen med en yxa och kniv. Men rånet misslyckades när affärsinnehavaren vägrade att ge dem pengar. Dessutom ska de båda även ha försökt råna en kvinna genom att hota henne med kniv, men även det rånet misslyckades.