Eskilstuna

Ny mediastrategi för Kent

Det blir inga enskilda intervjuer med Eskilstunagruppen Kent inför lanseringen av bandets tionde skiva. Istället bjuder Kent och en pr-byrå in till en presskonferens som vem som helst kan anmäla sig till, skriver Dagens media.

– Att göra intervjuer tar lång tid och på det här sättet kan vi bjuda in alla istället för att behöva exkludera folk, säger Sandra Nordin, pr-konsult på byrån A World Beneath till Dagens media.

Tanken är att presskonferensen, som hålls på Berns salonger i Stockholm den 24 april, ska göra lanseringen mer dynamisk.

Många journalister från tidningar, radio och TV vill ofta göra enskilda intervjuer med grupper och artister, men så blir det inte.

Att upplägget eventuellt kommer skapa en viss irritation är pr-konsulten Sandra Nordin hon beredd på.

– Kvällstidningarna kanske ruttnar för att de inte får någon egen tid med bandet, men alternativet är att det inte blir något alls. Som artist har man ingen skyldighet att ge intervjuer, säger hon till Dagens Media.

Kent anses vara ett introvert band som man inte vet någonting om men det här är första gången som vem som helst får komma och ställa sina frågor, skriver tidningen.

Kommentar av P4 Sörmland:
Kent har av media generellt uppfattats som svårtillgängliga i samband med konserter och skivlanseringar. P4 Sörmland har många gånger försökt att få enskilda intervjuer med bandmedlemmarna, men det har varit svårt.

P4 Sörmland vill göra egna intervjuer med gruppen eftersom vi då kan ställa våra frågor i lugn och ro för att försöka ge en så rättvis bild av bandet och musiken/texterna som möjligt.

Vid en presskonferens med landets alla medier blir det naturligvis svårare. Å andra sidan är det förstås bättre med en presskonferens än inga intervjuer alls.

Fråga