Sörmland

Flera fackförbund stöder Handels konfliktvarsel med sympatiåtgårder

Idag har flera förbund inom LO varslat om sympatiåtgärder med Handelsanställdas förbund, som i sin tur varslat om strejk från och med fredag.

Hittills har Byggnadsarbetareförbundet, Målareförbundet och Fastighetsanställda beslutat sig för olika konfliktåtgärder till stöd för Handels.

Byggnads var först ut med att varsla om sympatiåtgärder i förmiddags. Om konflikten inom handeln inte blåsts av går byggnadsarbetare i gång med sin sympatiaktion fredagen den 20 april, alltså en vecka efter Handels varslade storstrejk. Inom Byggnads berörs cirka 400 medlemmar på elva arbetsplatser, dock inga i länet.

Nu på eftermiddagen kom också LO-kollegorna Målareförbundet och Fastighetsanställda med sina sympativarsel. Målarnas stridsåtgärder träder också de i kraft fredagen den 20 april och berör runt 100 av Svenska Målareförbundets medlemmar vid 6 arbetsplatser och lika många företag. Dock inga i Sörmland. Inte heller Fastighetsanställda varslar i Sörmland.

Om inte medlingsförhandlingarna får parterna med sig så bryter Handels strejk ut nu på fredag, den 13. I Sörmland berörs  Hennes och Mauritz lager i Eskilstuna och Mekonomen i Strängnäs.