Förändringar för fotbollen väntar

Allt talar för att det blir stora förändringar i fotbollens seriesystem, och det innebär att nästa säsong blir väldigt viktig för länets fotbollslag.

Serierna i fotbollens division ett kommer att återinföras. Från och med 2006 så kommer det att finnas två serier i division ett direkt under superettan. Det är det förslag till serieomläggning som godkänts av förbundsstyrelsen och läggs fram på Svenska fotbollsförbundets representantskapsmötet i början av december, enligt Dagens Nyheter.

I dagsläget finns det sex division två serier, där Nyköpings Bis och Eskilstuna City spelar nästa år.

För dem blir nästa säsong blir väldigt viktig, för då avgörs dels om man antingen kvalificerar sig till superettan, eller om man hamnar i nån av de två nya divisionettserierna direkt under Superettan, eller blir kvar i division två. Totalt 28 lag kommer att spela i divsion ett, men exakt hur kvalificeringen dit sker är inte klar.

Tre nedflyttade lag från superettan lär hamna där, dessutom de tre seriesegrare från division två som inte klarar kvalet till superettan. Återstår 22 platser att fördela mellan de bästa klubbarna i de sex division två serierna.

Pär Ivarsson