flen

Nytt nätverk ska göra ungas röster hörda

1:24 min

Ett nytt nätverk för unga har startats i Flen. Tanken är att skapa en plattform där unga invånare kan göra sina röster hörda.

Bakom nätverket finns en bred samling av personer från politiken till verksamheter, som skolan och äldreomsorgen.

– Alla pratar om vad någon annan ska göra. Sluta med det, vi kan faktiskt göra något tillsammans, säger Josefin Johansson, en av dem som står bakom nätverket för unga.

Josefin Johansson och Emelie Fransen är två av dem som står bakom det nya nätverket för unga i Flens kommun. Ett av målen med nätverket är att skapa nya aktiviteter för att sysselsätta ungdomarna i kommunen.

Folk har ingenstans att vända sig och framföra allt ungdomar, som kanske är mellan tolv och 25 år så finns det inget forum för dem här, säger Josefin Johansson.

– Det har ju egentligen varit en fråga hur länge som helst och jag tror att nätverket finns för att fler ska kunna hjälpa varandra till att få fram sina idéer, säger Emelie Fransen.

De menar att förmågan finns hos de unga.

– Det finns otroligt duktiga ungdomar, som har så mycket idéer men som sitter lite och gömmer på dem för att de inte vet vart de ska vända sig, slutar Josefin Johansson.