Sörmland

Flygbussarna kan påverkas av strejk

1:22 min

Fackförundet Kommunal varslar om sympatiåtgärder till stöd för bland annat jämställda löner inom handeln. Sympatiåtgärderna omfattar bland annat flygbussarna till och från Skavsta flygplats.

Flygbussarna till och från flygplatserna i Västerås, Stockholm, Göteborg och Malmö påverkas också. På de varslade företagen finns cirka 230 anställda.

Sympatistrejken bryter ut den 23 april, om inte Svensk handel och Handelsanställdas förbund har kommit överens innan dess.

– Det är alldeles förskräckligt tycker jag, säger Dot Gade Kulovuori, vd på Skavsta flygplats. Det kommer att påverka minst hälften av alla passagerare som reser till och från Skavsta flygplats.

Hon tycker att det slår fel, eftersom det framför allt påverkar dem som bara har råd att flyga från Skavsta och inte affärsresenärerna. Dessutom drabbar det resenärer från andra länder, betonar hon.

– Det drabbar utlänningar som inte har någonting med det här att göra och det är väldigt oroande.

Vad kan ni göra för att lindra?

– Det får vi börja titta på för det här är helt nytt. Vi kommer självklart att prata med flygbussarna och se om vi kan hitta någon annan lösning. Annars få man skriva på sin hemsida och uppmana folk att hitta alternativa färdsätt. Problemet är att man inte når ut till alla utlänningar.