1 av 2
Mattias Zachrisson togs om hand i 20 minuter innan han kom iväg till sjukhus med befarad hjärnskakning. Foto: Reino Helin/Sveriges Radio
2 av 2
Tobias Aren, Guif intervjuas efter matchen. Foto: Reino Helin/Sveriges Radio.
Handboll

Landslagsstsjärnan hemma från sjukhuset

"Vi spelade inte på topp"
1:14 min

Guifspelaren Mattias Zachrisson är nu hemma från Mälarsjukhuset och mår efter omständigheterna bra, säger Guifs Haukur Andrésson till P4 Sörmland.

Andrésson menar att det inte är troligt att Zachrisson kommer att vara med och spela när Guif på söndag möter Kristianstad i den andra semifinalmatchen.

Det var i går som landslagsstjärnan Mattias Zachrisson blev knockad och uträknad tidigt i matchen, men resten av Guifspelarna reste sig på nio och vann första ronden mot Kristianstad i SM-semifinalen.

Det såg riktigt otäckt ut när Mattias Zachrisson efter att ha gjort mål fick en armbåge mot huvudet. Han dråsade i golvet, slog i huvudet och tappade medvetandet.

Han togs om hand i säkert 20 minuter innan matchen kunde fortsätta.

Det var inte förrän i andra halvlek som Guifspelet började stämma bättre. Särskilt i försvaret där målvakten Rikard Larsson gjorde ett par riktigt kvalificerade räddningar och Guif, eller kanske snarare Tobias Bomb-Aren, satte mål efter mål. Det blev elva till slut för hans del och flertalet i det kritiska slutskedet av matchen.

Det var först cirka två minuter från slutet som Guif tog ledningen och höll den sedan matchen ut.

Speakern i hallen kunde i alla fall hälsa från sjuhuset att Mattias Zachrisson hade fått ett stort sår i huvudet, men att han mådde bra och hälsade till lagkompisarna: "kämpa och vinn".

Kanske det var just det som gav Guif den extra energin som krävdes för att vända underläget till seger till slut. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".