Guif’s ordförande sitter kvar

Guif’s ordförande Jan Kågebäck sitter kvar, i alla fall tills vidare trots att han tidigare på fredagen sagt att han skulle avgå med anledning av ett bråk i handbollsklubbens styrelse.

Kågebäck meddelade att han stannar på sin post efter ett möte på fredagseftermiddagen med de kvarvarande delarna av styrelsen.

-Vi har haft ett konstruktivt möte och ska fortsätta prata i nästa vecka. Det finns förslag på ett antal åtgärder, säger Kågebäck till SR Sörmland.

På tordagen meddelade fyra styrelseledamöter att de lämnade GUIF’s styrelse i protest mot Jan Kågebäck. Avhopparna ansåg att de blivit förda bakom ljuset vad gäller GUIF’s ekonomi. Kort efter de fyra ledamöternas avhopp meddelade Jan Kågebäck själv att han också lämnade styrelsen men efter mötet på fredagen sitter han alltså kvar ytterligare en tid. På fredagseftermiddagens möte deltog, förutom de kvarvarande styrelseledamöterna, valberedningens ordförande Runar Svensson och sportchefen Kjell Eriksson. Mötet beslutade att man först nästa vecka ska bestämma om man ska utlysa ett nytt årsmöte eller inte.

Jan Kågebäck tillbakavisar också att en konkurs för handbollsklubben är nära förstående.

-Vi är inte alls nära. Vi har en skuld på 332 000 kronor men om vi inte gör något så kommer vi få en allvarlig situation i vår och det är det vi måste jobba för att slippa. Om alla hjälps åt kommer vi klara det men då kan vi inte hålla på och tjafsa om såna här saker i pressen. Det är sandlåda, säger Kågebäck, med tydlig adress till de avhoppade styrelseledamöterna.