Simon Ali Diries erfarenhet är att ungdomar nu är mycket bättre informerade om alkoholens effekter. Foto: Michael Berwick/Sveriges Radio.
Eskilstuna

Ungdomar nattvandrar för att stötta ungdomar

" Det är inte lika mycket alkohol nu"
2:38 min

Vanligtvis är det vuxna som nattvandrare för att hjälpa ungdomar som fått för mycket i sig under Valborgsfirandet. Men i Eskilstuna finns i år också ungdomar som hjälper ungdomar. En av de organisationer som nattvandrar i kväll är Somalidon ungdomsförening.

Simon Ali Dirie är ordförande i föreningen och han tycker att det är viktigt att vara där det händer saker.

– Vi är runt på stan på både privata och kommunala fester, vi kommer att vara i Torshälla, vid Lokomotivet och på andra håll, säger han.

Det är inte första gången som Simon Ali Dirie nattvandrar och han vet att det finns ett stort behov av stöd. Det kan handla om allt från att få hjälp med att hitta borttappade nycklar till att få hjälp att komma hem eller kontakt med polisen.

En annan sida av hans erfarenhet är också att ungdomar idag förhåller sig bättre till alkoholen.

– Det är mycket mer insatta, de är mycket mer pålästa, det finns mycket mer information om alkoholproblematiken, så ungdomarna är mycket tryggare. Det är inte lika mycket alkohol som det var för många år sedan. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".