I närheten av Gripsholms slott ska en ny stadsdel med 200 bostäder byggas. Foto:Leif R Jansson/Scanpix
Strängnäs

Ny stadsdel växer fram i Mariefred

De första bostäderna i en ny stadsdel i Mariefred kommer att vara klara för inflyttning nästa år. Den nya stadsdelen - Stadsparken - kommer att byggas på Hammarängen, väster om Mariefreds gamla stadskärna, i närheten av Gripsholms slott.

Arkitekt Kjell Forshed och bostadsutvecklare Derome Mark och Bostad har vunnit kommunens markanvisningstävling och kommer stå bakom stadsdelen där Mariefreds historiska och kulturella värden ska tas tillvara.

Fler än 200 bostäder i villor, parhus, bostadsrättslägenheter och hyresrätter ska byggas i etapper. Det första kvarteret planeras vara färdigt nästa år.

Vissa av bostäderna kommer att bli seniorboende och i området kommer även finnas lokaler för handel och kontor. Det första kvarteret består av stadsvillor och parhus i två plan. Till årsskiftet kan de första flytta in.

Stadsparken ska byggas på Hammarängen, väster om Mariefreds gamla stadskärna och några hundra meter från Mälaren och Gripsholms slott.

Det första kvarteret planeras stå färdigt under 2013.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista