Victor Hasselström försvann efter ett besök på Dannes Bar i centrala Eskilstuna 19 mars 2009. Foto: Sara Chogrich/Sveriges Radio.
Eskilstuna

Man anhållen för mord på Victor Hasselström

2:51 min

En 46-åring har anhållits misstänkt för mord på 20-årige Victor Hasselström, som försvann i mars 2009 efter ett besök på krogen Dannes bar i centrala Eskilstuna. På vilka grunder mannen är misstänkt vill polisen inte berätta.

Polisen vill inte heller säga om kroppen har hittats eller inte.

TV-programmet Efterlyst har tidigare tagit upp fallet och polisen har då sagt att den misstänker att Victor Hasselström har dödats och gömts undan.

Enligt polisen utsattes han för fysiska hot på krogen innan han försvann. Han ska även ha synts diskutera med en mycket storväxt man i 45-årsåldern utanför krogen, enligt vad som framkom i Efterlyst.

Polisen har fotograferat olika platser väster om Eskilstuna, närmare gränsen till Västmanland och polishundar har sökt igenom de platserna, men vad det har lett fram till vill polisen inte heller berätta.

Polisen har också letat i Eskilstunaån efter honom, men utan resultat.

Av utredningstekniska skäl är polisen förtegen om utredningen.

– Utredingen har pågått i tre års tid och sammantaget har det resulterat i att vi fått en åklagare att anhålla den här 46-åringen. Går jag in på detaljer i utredningen är det en stor risk att den rasar ihop, säger Lars Franzell, chef för polisens avdelning för grova brott.

Polisen har sedan försvinnandet lagt ett pussel och vill inte pratat om någon vändning i utredningen.

– Jag vill inte prata om någon vändning. Det har sakta byggts upp genom förhör bland annat. Det är långt ifrån slut, det krävs ytterligare en oerhörd massa utredningsåtgärder. Men det är ett steg närmare och förhoppningsvis en lösning.

Polisen har vittnesmål om vad som hände på krogen under kvällen och vid stängningsdags.

– Jag vill inte kommentera något i utredningen, säger kammaråklagare Anna Asklöf.

Senast 13 maj klockan 12 måste mannen begäras häktad eller släppas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista