Anders Malm från Julita tycker att en läkare kunde komma till Katrineholm ibland, eftersom han och en del andra inte kan ta sig till Nyköping. Foto: Sara Choghrich/Sveriges Radio
Sörmland

Kritik mot att smärtmottagningen flyttas

1:11 min

Smärtmottagningen i Eskilstuna kommer att flyttas till Nyköping den första juni och många som måste besöka smärtmottagningen med jämna mellanrum är väldigt kritiska till den flytten. En av dem är Anders Malm fån Julita.

– Det tycker jag är för jäkligt för det skapar problem för mig som varken har bil eller körkort, säger Anders Malm.

Anders Malm har ryggmärgsbråck, vilket gör att han har nervvärk och muskelvärk. Han tycker inte att det är en bra idé att smärtmottagningen ska flytta från Eskilstuna till Nyköping.

– Det jag tycker är dåligt är att man lägger över allt ansvar på mig som är sjuk. Jag har ju så pass ont så att jag inte orkar bry mig om någonting egentligen.

Vad vill du att landstinget ska göra?

– Om de ska en mottagning i Nyköping så kan de väl ha en läkare som åker en gång i veckan till Katrineholm, för oss som inte kan ta oss till Nyköping. Jag hamnar mellan stolarna hela tiden för att jag inte har något körkort, men jag är så pass frisk att jag inte får färdtjänst.

Margareta Östmark, verksamhetschef för smärtmottagningen, vill inte ställa upp på en intervju, utan säger till Sörmlandsnytt att flytten av mottagningen är en akut situation som har uppkommit på grund läkarbrist.

Smärtmottagningen flyttas till Nyköping i väntan på att de får nya läkare till Eskilstuna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista