1 av 3
Den 46-årige mannen (till vänster) häktades av Eskilstuna tingsrätt idag.
2 av 3
Polisen har spärrat av ett område där den misstänkte mannen bor.
3 av 3
20-årige Victor Hasselström försvann från Dannes Bar i Eskilstuna 19 mars 2009. Foto: Sara Chogrich/Sveriges Radio.
Mordet på Victor Hasselström

46-åringen häktad för mord

1:30 min

Den 46-årige man, som är misstänkt för mordet på 20-årige Victor Hasselström i Eskilstuna häktades idag för mord. Mannen är också misstänkt för att "tillsammans och i samförstånd med annan" utfört dådet.

Vid häktningsförhandlingen framkom att polis och åklagare misstänker att ytterligare minst en person kan vara inblandad i mordet.

46-åringen begärdes häktad av åklagare Anna Asklöf på i första hand den starkare misstankegraden sannolika skäl alternativt den lägre misstankegraden skäligen misstänkt för mord. Dessutom misstänks mannen att "tillsammans och i samförstånd med annan" utfört mordet.

Det skulle betyda att det finns minst ytterligare en person som polisen misstänker är inblandad. Polisen vill dock inte säga om någon annan är på väg att gripas.

Tingsrätten häktade mannen som skäligen misstänkt och en omhäktningsförhandling ska hållas om en vecka.

46-åringens advokat Lars Jähresten säger till P4 Sörmland att skäligen misstänkt betyder att åklagaren inte har så mycket bevisning mot honom och att polisen nu måste fram med fler bevis om han ska kunna omhäktas på måndag.

Polisen har spärrat område där mannen bor. Men om polisen har hittat bevis mot honom där - och i så fall vilka - vill polisen inte berätta.

I övrigt vill polisen av utredningstekniska skäl inte säga något om utredningen. Det är därför fortfarande inte känt om kroppen har hittats eller inte.

Mannen är tidigare flera gånger dömd till böter för lindrigare brott som stöld, rattfylleri och olovlig körning.

Victor Hasselström försvann från ett krogbesök på Dannes bar 19 mars 2009. Polisen har letat efter kroppen på flera ställen sedan dess, bland annat i Eskilstunaån utan resultat. Polisen har tidigare sagt att den misstänker att Victor Hasselström har dödats och sedan gömts undan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista