Strängnäs

Zackrisson blir ny gymnasiechef

Den tidigare toppolitikern i Strängnäs, Anna Zachrisson, blir ny rektor för Thomasgymnasiet och verksamhetschef för gymnasiet och vuxenutbildningen i Strängnäs kommun.

Anna Zachrisson blir ny rektor för Thomasgymnasiet från den 17 september.

– Jag ser det som en stor utmaning och det är jätteroligt att få fortsätta utvecklingen av Thomasgymnasiet och Campus tillsammans med alla medarbetare. Thomasgymnasiet har gjort goda vägval för att bli en attraktiv gymnasieskola med en hög kvalitet på undervisningen. Dessutom kan jag nu cykla till jobbet! säger Anna Zachrisson i ett pressmeddelande.

Hon kommer också successivt att ta över rollen som verksamhetschef för gymnasiet och vuxenutbildningen under hösten.

Den förra rektorn slutade vid årsskiftet och den nyvarande gymnasiechef går i pension och kommunen slår nu ihop befattningarna.

– Hon är kompetent, har lång erfarenhet av utbildningsfrågor och har positiv framåtanda. Hon har stor kommunal erfarenhet, säger bildningschefen Lillemor Bylund till P4 Sörmland.

Anna Zachrisson var tidigare politiker för Strängnäspartiet och har varit kommunsstyrelsens ordförande, men det ser skolansvariga inte som några problem eftersom det gått så lång tid sedan hon var politiker.

– Det var länge sedan hon var politiker så det är preskriberat. Som tjänsteman bör man vara opolitisk, säger Lillemor Bylund.

15 sökte jobbet, men valet föll på Anna Zachrisson.

- Vi hoppas att hon kan vidareutveckla Thomasgymnasiet och ge extra skjuts åt detta och vara draghjälp i den processen.

Efter den politiska karriären har hon bland annat som affärsutvecklare och skolchef i Nykvarn. Hon kommer närmast från ett jobb i utbildningsföretaget Kompetens.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".