Kvinnliga företag ska främjas med nya pengar. Foto: Markus Dahlberg/ Scanpix.
Sörmland

Tre miljoner ska främja kvinnligt företagande

Regeringen satsar 100 miljoner kronor för att främja kvinnors företagande och 3,4 miljoner går till Sörmland och särskilda projekt. Över 100 företagare kommer att delta i sju olika projekt i år och fram till 2014. Målet är att företagens omsättning och vinst ska öka. Bakom satsningen står Regionförbundet Sörmland i samarbete med Länsstyrelsen. 

En fjärdedel av företagen drivs av kvinnor och att nio av tio av dessa företag finns inom tjänstesektorn. Kvinnor som driver företag är yngre och mer välutbildade än män som driver företag och har större vilja att växa än de som drivs av män, enligt tillväxtverket.

Enligt Länsstyrelsen, som har en lång tradition av att arbeta för utveckling av kvinnors företagande, . Det långsiktiga arbete har bidragit till att länet ligger bland de främsta både när det gäller nyföretagande och antal företag som drivs av kvinnor.

- Företag som drivs av kvinnor har en betydelsefull roll när det gäller länets tillväxt. Jag är mycket nöjd med att länsstyrelsens arbete har bidragit till den här positiva utvecklingen, säger Landshövding Bo Könberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista