Kanot

Kampen om sista OS-platserna avgörs

Nu ska de sista OS-biljetterna i kanot delas ut och fem svenskar är på plats vid det europeiska kvalet i Poznan, Polen, för att försöka ta chansen under onsdagen och torsdagen. Markus Oscarsson och Henrik Nilsson (K2 1000) samt Anders Gustafsson (K1 1000) är redan OS-klara.

Nu ska de sista OS-biljetterna i kanot delas ut och fem svenskar är på plats vid det europeiska kvalet i Poznan, Polen, för att försöka ta chansen under onsdagen och torsdagen. Det handlar om Petter Öström (K1 och K2 200 meter), Erik Svensson (K2 200), Josefin Nordlöw (K2 500), Karin Johansson (K2 500) och Anna Roger (K1 500).

Det är ett tufft kval- endast de två främsta i K1 och den främsta i K2 får tävla i London i sommar.

-Det är så mycket som står på spel. Det gäller att försöka hålla anspänningen på en bra nivå, säger förbundskapten Bengt Bengtsson.

Markus Oscarsson och Henrik Nilsson (K2 1000) samt Anders Gustafsson (K1 1000) är redan OS-klara. Sofia Paldanius (K1 200) har kvalat in, men väntar på klartecken från Sveriges olympiska kommitté (SOK).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista