Polisen har spärrat av ett område som polisen kopplar samman med den missänkte 46-årige mannen. Foto: Fredrik Blomberg/Sveriges Radio.
mordet på Victor Hasselström

Ytterligare två män gripna idag

Ytterligare två män greps idag i Eskilstuna misstänkta för delaktighet i mordet på Victor Hasselström. En 34-årig man misstänks för mord och en 30-åring misstänks för grovt skyddande av brottsling och brott mot griftefriden.

Båda anhölls av åklagare efter de inledande förhören i förmiddags, enligt Lars Franzell, chef för polisens avdelning för grova brott i Eskilstuna. Han vill inte säga något om vad de misstänkta har sagt i förhören. En 46-årig man sitter sedan i måndags häktad misstänkt för mord.

De nu gripna männen är bröder och bosatta i Eskilstuna och också kända av polisen sedan tidigare. Båda har också gjort sig skyldiga till våldsbrott, enligt Lars Franzell, men aldrig i närheten av något så grovt som mord.

Victor Hasselström försvann efter ett besök på Dannes Bar i Eskilstuna den 19 mars 2009 och det har sagts att han där hamnade i gruff med flera män.

Nu ser det ut som de männen var 46-åringen, som häktades misstänkt för mord i måndags, och bröderna, som greps idag.

Enligt polisens misstankar var det 46-åringen, som tillsammans med den äldre av bröderna, tog livet av Victor Hasselström den kvällen och att den yngre av bröderna gömde undan mordoffret de närmast följande dagarna.

Men om det säger polisen inget och hänvisar där till utredningstekniska skäl.

--Utredningen är i ett känsligt skede och vi har nu till lördag på oss att bygga upp bevisningen och då måste åklagaren bestämma om det ska gå till häktning eller om vi måste släppa de fria, säger Lars Franzell, chef på länskriminalens avdelning för grova brott i Eskilstuna.

– Skulle jag börja berätta detaljer i det här skedet så riskerar hela utredningen att rasa ihop, slutar han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista