Eskilstuna

Skolor vill bli självstyrande

Årbyskolan och Björtorpsskolan vill bli självstyrande enheter i Eskilstuna. Det framgår av en skrivelse till kommunsstyrelsen. På Årbyskolan ville 71 procent av personalen det och på Björktorp 95 procent.

Förskolor och grundskolor i Eskilstuna har fram till sista mars haft möjlighet att ansöka om att bli självstyrande enheter under tre år. Projektet ska drar igång i höst.

Syftet är att prova alternativa driftsformer som ger större  befogenheter och ansvar än traditionellt drivna skolor och det ska stimulera till att skolverksamheten utvecklas och att skolorna når målen bättre.

Efter projekttiden ska arbetet utvärderas av en extern utredare.

Även om ansökningstiden gick ut den 31 mars så skriver kommunens tjänstemän till kommunstyrelsen att fler förskolor och grundskolor har möjlighet att senare komma in med en ansökan.

Torshälla stads nämnd och Barn- och utbildningsnämnden ska också tycka till innan kommunsstyrelsen tar slutgiltig ställning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista