Anna Nordqvist i New Jersey. Hon är vidare i inofficiella matchspels-VM på USA-touren. Foto: Mel Evans/Scanpix
Golf

Nordqvist enda svenska kvar i matchspels-VM

Anna Nordqvist spelar den här helgen inofficiella matchspels-VM på USA-touren. I Gladstone i New Jersey är Anna Nordqvist den enda svenska spelaren kvar efter att hon besegrat förra världsettan Shin Ji-Yai, Sydkorea igår.

I en jämn match avgjorde Nordqvist på det sjuttonde hålet. I sextondelsfinalen väntar nu koreanska Amy Yang.

-- Shin är en riktigt duktig spelare och en av de bästa puttarna på touren så jag visste att det skulle bli en jämn match. Jag spelade stabilt hela vägen men fick aldrig till det på greenerna. Jag tog två raka hål på tretton och fjorton för att bli ett upp och kunde vinna med en birdie på sjutton, berättar Nordqvist för tidningen Svensk Golf.

I sextondelsfinalen väntar nu koreanska Amy Yang. Och svenskan ser fram emot fortsättningen.

-- Matchspel är tufft för det är många duktiga spelare så det gäller att ta en matcb i sänder och spela så bra som möjligt. Amy Yang blir ytterligare en tuff match men jag ar laddad.

Om Anna Nordqkvist skulle lyckas vinna över Yang väntar vinnaren av världstvåan Na Yeon Choi och Morgan Pressel i kvartsfinal på eftermiddagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista