Strängnäs

Bygget av idrottsplats försenas

Det var fel av Strängnäs kommun att avbryta upphandlingen av bygget av en ny idrottshall och isbana vid Hammaren i Mariefred. Det menar Förvaltningsrätten, skriver Strengnäs tidning.

Uppdraget att bygga gick först till ett Eskilstunaföretag, Ellfolk i Torshälla, men det konkurrerande företaget, Fastec, överklagade.

Inför risken av en allt mer komplicerad och utdragen process så avbröt kommunen upphandlingen, för att eventuellt göra en ny, men det var fel av kommunen, enligt Förvaltningsrätten.

Fastec ansåg att kommunen försökt gynna en lokal leverantör, men kommunen anser inte det eftersom Ellfolk har sitt säte i Torshälla.

Rättsprocessen försenar bygget av idrottshall och isbana vid Hammaren som skulle vara färdig nästa vår, men nu kan det bi hösten 2013 eller senare.

Kommunen räknar med att rättsprocessen uppskattningsvis kostat ca 150 000 kronor  för advokatkostnader och eget arbete.

Peter Lundqkvist, projektledare på kommunala Strängnäs Fastighetsbolag säger till tidningen att kommunen sparar 1,5 miljoner åt skattebetalarna om kommunen vinner rättsprocessen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".