Hewa Sadi, Cecilia Nilsson och Jim Gyllenhammar är några av de som tävlar för ASK i Lag-SM i tyngdlyftning 2012. Foto: Josefin Lundin/Sveriges Radio.
TYNGDLYFTNING

Svenskt rekord för Cecilia

3:34 min

Det blev ingen medalj för Eskilstunadamerna i ASK som kom på fjärde plats igårdagens lag-SM i Landskrona. Däremot slog ASKs Cecilia Nilsson nytt svenskt rekord i stöt med 112 kg

Under lördagen och söndagen avgörs lag-SM i tyngdlyftning i Landskrona. Allmänna sportklubben (ASK) i Eskilstuna ställer upp med både ett dam- och herrlag.

Vinner herrarna blir de historiska med ett sjätte SM-guld i rad. Damerna, 2011 års silvermedaljörer, hoppas på att ta hem en medalj. Jim Gyllenhammar är av de som tävlar för ASK denna helg och innehar sedan tidigare svenskt rekord i stöt: 226 kg.

För dig som inte vet vad stöt och ryck är, har vi här gjort en liten tyngdlyftarskola där Jim berättar hur det går till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista