Hewa Sadi, Cecilia Nilsson och Jim Gyllenhammar är några av de som tävlar för ASK i Lag-SM i tyngdlyftning 2012. Foto: Josefin Lundin/Sveriges Radio.
TYNGDLYFTNING

Svenskt rekord för Cecilia

Cecilia Nilsson och Hewa Sadi inför SM
3:34 min

Det blev ingen medalj för Eskilstunadamerna i ASK som kom på fjärde plats igårdagens lag-SM i Landskrona. Däremot slog ASKs Cecilia Nilsson nytt svenskt rekord i stöt med 112 kg

Under lördagen och söndagen avgörs lag-SM i tyngdlyftning i Landskrona. Allmänna sportklubben (ASK) i Eskilstuna ställer upp med både ett dam- och herrlag.

Vinner herrarna blir de historiska med ett sjätte SM-guld i rad. Damerna, 2011 års silvermedaljörer, hoppas på att ta hem en medalj. Jim Gyllenhammar är av de som tävlar för ASK denna helg och innehar sedan tidigare svenskt rekord i stöt: 226 kg.

För dig som inte vet vad stöt och ryck är, har vi här gjort en liten tyngdlyftarskola där Jim berättar hur det går till.

Mer om Sporten P4 Sörmland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".