Gunvor G Ericson. Foto: Bertil Ericson/Scanpix.
politik

Skolan viktig fråga på MP:s kongress

"Inga vinster på bekostnad av kvalitén"
1:32 min

Vinstreglering i friskolorna är en av många frågor, som ska debatteras på Miljöpartiets kongress, som inleds i dag i Umeå.

Gunvor G Eriksson, Miljöpartiets riksdagsledamot från Katrineholm är på plats under kongressen.

Vinstreglering i friskolorna är en av många frågor som ska debatteras på Miljöpartiets kongress som inleds i dag i Umeå. Miljöpartiets riksdagsledamot Gunvor G Eriksson från Katrineholm är där och hon tycker såhär i den frågan:

--Partistyrelsen har ett bra förslag i den här frågan och det är inte driftformerna i sig som är det viktiga, men skolorna ska inte kunna ta ut vinster på bekostnad av kvalitén, tycker hon.

En annan stor fråga som kommer att behandlas under kongressen är klimatpolitiken. Gunvor G Eriksson tycker att det nu är dags att ta nästa steg och bli mer konkret.

--Det räcker inte med vad enskilda människor gör utan vi måste också ha en politik, som fungerar och där partistyrelsen nu lagt fram ett konkret förslag om hur ska vi kunna gå vidare i klimatpolitiken för att få en förändring i samhället så att det blir enklare att kunna leva klimatsmart, säger Gunvor G Eriksson.

Tidigare i veckan blev det diskussioner i medierna om att Miljöpartiet ville slopa reseavdragen.

--Det stämmer inte riktigt, det finns inte med här. Däremot finns det ett förslag om att förändra subventioner för där kan man ju se över så att det blir enklare att bo och verka i landsbygden, men där det finns kollektivtrafik, att det inte är självklart att man har lika mycket subventioner från staten, säger miljöpartiets riksdagsman från Katrineholm Gunvor G Eriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".