Många sörmländska kommuner har inga rutiner för att hindra att barn drabbas när en familj vräks, visar ny jämförelse. Foto: Karin Hartmann/Sveriges Radio.
Sörmland

Kommuner saknar rutiner mot vräkning

Bara tre av de nio sörmländska kommunerna har rutiner för att hindra att barnfamiljer vräks. Det framgår av Socialstyrelsens första öppna jämförelse över hur kommunerna hanterar hemlösa och frågor kring hemlöshet.

Det är bara Eskilstuna, Flen och Nyköping av länets kommuner som har rutiner för att förhindra vräkningar av barnfamiljer. Det gör att läget för barnfamiljer som hotas av vräkning är något sämre i Sörmland än i landet som helhet.

När det gäller att ha uppsökande verksamhet som riktar sig mot hemlösa är situationen klart bättre. Sådan verksamhet finns i Eskilstuna, Nyköping, Strängnäs, Gnesta och i Vingåker och det gör att länet som helhet är näst bäst i landet efter Blekinge.

Bäst av de sörmländska kommunerna när det gäller att hantera hemlösheten är Nyköpings kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista