Guif vill bygga en ny sporthall med fem planer vid Ekängen. Foto: Fredrik Blomberg/P4 Sörmland
Handboll

Guif vill bygga ny hall

Handbollsklubben Guif vill bygga en ny sporthall med fem stora handbollsplaner på Ekängen och tillsammans med den nyrenoverade Guifhallen, tidigare kallad Assa-hallen, skulle klubbens behov av träningstider tillgodoses utifrån de mål klubben har. Det framgår av en skrivelse till kommunen.

Med små medel, sponsorer och kommunalt stöd kan det bli möjligt, enligt klubben.

Klubben har som mål att ha Nordens bästa herrlag om några år och öka antalet ungdomar från drygt 400 till 800 och då behövs fler träningshallar.
Klubben anser att det inte räcker att utnyttja tre fullstora handbollsplaner i den planerade multiarenan. Det skulle ändå behövas två hallar för att klara tillväxten.

Idag tvingas klubben tacka nej till nya spelare eftersom det inte finns tillräckligt med träningstider i de hallar som finns idag. I samband med arbetet med den planerade multiarenan har Guif skrivit till kommunen om vilka behov klubben har

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista