Flen är sämst att bo i, enligt tidningen Fokus´ rankning 2012.
Sörmland

Flen är sämst att bo i

Flen är den sämsta kommunen att bo i. Trosa är den bästa. Det visar den senaste rankningen från tidningen Fokus. Flen hamnar på plats 285 av 290 kommuner och det är en försämring jämfört med förra mätningen. Eskilstuna och Oxelösund hamnar inte långt efter Flen, på plats 279 och 280.

Tidningen mäter en mängd faktorer som värderas, bland annat trygghet, fastighetspriser, jämställdhet, förmögenhet, och socialbidrag.

– Det är naturligtvis aldrig roligt att vara med i undersökningar som visar sämre ranking. Undersökningen ger uttryck egentligen som jag bedömer de utifrån  att Flen har en socioekonomisk struktur som innebär hög arbetslöshet, låga inkomster och relativt låg utbildningsnivå, som premieras i den här undersökningen vad jag har förstått. Det är strukturer som är väldigt svåra att göra något åt på kort sikt. Har man tappat mycket sysselsättningstillfällen och utflyttning så är det svårt att bryta, säger kommunalrådet Anders Berglöf.

Vad kan Ni göra då?

– Det är att bland annat att skapa bra boendemiljöer och aktiviteter för människor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".