Eskilstuna

Byggde motorbana utan tillstånd

Eskilstuna kommun, har polisanmält Gröndals MSK för egenmäktigt förfarande och skadegörelse alternativt grov skadegörelse på kommunens mark vid Eskilstuna motorstadion.

Anmälan gjordes sedan föreningen utökat den befintliga banan med en ny grusslinga i ett tidigare skogsområde, enligt kommunen utan något som helst tillstånd. Ingreppet i naturen och på markområdet är av sådan omfattning att kommunen känt sig tvingad att göra enpolisanmälan.

– Det är helt oacceptabelt att detta hänt. Vi har arbetat länge med att utveckla området tillsammans med föreningslivets representanter, och allt samarbete bygger på tillit. Jag ser allvarligt på att föreningen utan tillstånd från kommunen har gjort så stora ingrepp i vår anläggning, säger Eva Königsson, förvaltningschef på kultur- och fritidsförvaltningen i ett pressmeddelande.

– Sådant här beteende får absolut inte förekomma och en polisutredning är en nödvändig garanti för alla parter och det fortsatta arbetet för Eskilstunas motorsportområde, säger Mona Kanaan, socialdemokratisk ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista