Vingåker.

Barnfamilj med sjuk far utvisas

0:58 min

Eleverna på Vidåkerskolan i Vingåker har dragit igång ett upprop på Facebook med krav på att en kudirsk fyrabarnsfamilj från Irak med en MS-sjuk pappa ska få stanna i Sverige. Eleverna fick beskedet i fredags de efter fem år i Sverige ska bli utvisade. 

Niondeklassaren Jasmin Lundblad berättar att alla grät, till och med lärarna, när de fick beskedet. Facebookuppropet har sedan i fredags fått 1800 deltagare.

Det var i fredags som eleverna på Vidåkerskolan fick höra att deras kamrater som bott i Vingåker i fem år nu inte längre får vara kvar. Familjen får en vecka på sig att inställa sig hos migrationsverket för att utvisningen ska verkställas.

Niondeklassaren Jasmin Lundblad som är klasskamrat med den äldre pojken i familjen, berättar att alla var chockade och grät när de i fredags fick höra vad som ska hända.

De tog initiativ att bilda en facebook grupp som på mindre än två dagar fått över 1800 medlemmar. Men de nöjer sig inte med det.

--På torsdag ska vi åka till Migrationsverket i Flen och demonstrera. De här barnen har varit här i fem år. Då ska de inte utvisas, det är helt fel, säger Jasmine Lundblad. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista