Nöjesarrangören Rocco Gustavsson välkomnar en ny webbportal för kulturen i länet. Foto: Lisa Wadin/Sveriges Radio
Sörmland

Rocco välkomnar ny webbsida

Som en del i Landstinget kulturplan för de närmsta två åren planerar landstinget att lansera en websida för att såväl sörmlänningar som besökare lättare ska kunna hitta till teaterföreställningar, konserter, utställningar och föreläsningar runt om i länet.

Flera närliggande län, bland andra Västmanland, har websidor som guidar kulturintresserade rätt bland länens utbud av aktiviteter. Något som saknas i Sörmland idag.

– Från vår sida har vi sett att man behövde ha en gemensam plattform där man kan plocka in det som sker lokalt och regionalt. Det ska också vara någon form av en kontaktyta för kulturaktörer som finns i länet, säger Mikael Palo är verksamhetschef på Landstinget kultur.

Idag kan man själv söka information på respektive kommuns hemsida eller på arrangörernas egna sidor.

– Det finns ingen etablerad kultur att jobba tvärsöver kommungränser och konstområdesgränsen och det behövs byggas upp ett större samverkansnätverk, säger Mikael Palo, som hoppas att webbportalen ska vara klar 2014.

Initiativet till en gemensam kulturportal är uppskattat. Rocco Gustafsson är konsertarrangör i Eskilstuna.

-- Strålande. Det kommer nog att sporra många tror jag. Det gäller ju att alla anmäler sina evenemang dit också.    

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista