Niklas Frykman, FP, tycker att Jimmy Jansson inte tar Eskilstunas problem på allvar. Foto:
Eskilstuna

Frykman och Jansson i strid om undersökning

Folkpartiets gruppledare i Eskilstuna, Niklas Frykman, riktar kritik mot kommunalrådet Jimmy Jansson (S) som, enligt honom, inte tar en undersökning från tidningen Fokus på allvar. P4 Sörmland har tidigare rapporterat om undersökningen som visar att Eskilstuna hamnar på plats 279 av 290 kommuner ufrån olika faktorer som vägts samman.

Enligt Niklas Frykman så tar inte Jimmy Jansson undersökningen på allvar.

Jimmy Jansson säger att den rödgröna majoriteten lägger 20 miljoner på skolan och satsar miljoner på att få bort människor i bidragsberoende sådant som regeringen och Niklas Frykmans parti är skyldiga till och att majoritetens politik går ut på att motverka det som gör att kommunen får dåliga betyg.

– Han kan inte ha hajat någonting om vad vi gör. Märkligt utspel. Han hittar på att jag viftar bort. Det är att koka soppa på en spik. Men han har väl för lite att göra. Det är lite töntigt.

Jimmy Jansson säger att de främsta orsakerna till att Eskilstuna hamnar långt ner i rankingar framförallt är den höga arbetslösheten och den bristande utbildningsnivån.

I en interpellation frågar Folkpartiets gruppledare Niklas Frykman vad Jimmy Jansson drar för slutsatser och vad han tänker göra åt de problem som Eskilstuna har och som gör att kommunen får dåligt betyg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista