1 av 2
Det kommer aldrig med en rödgrön majoritet i Nyköpings kommun komma något förslag om att lägga ner musikskolan, skriver majoriteten i ett pressmeddelande. Foto: Hasse Holmberg/Scanpix.
2 av 2
Protesterna mot nedläggningshotet har varit många. Bland annat uppmärksammades det vid nationaldagsfirandet i Nyköping 6 juni.
Nyköping

Musikskolan i Nyköping blir kvar

1:51 min

Det blir ingen nedläggning av den kommunala musikskolan i Nyköping. Det meddelar den politiska majoriteten i kommunen.

P4 Sörmland rapporterade i förra veckan om, att barn och ungdomsnämnden inte avsatt några pengar till den frivilliga delen av musikskolan i Nyköping i sin budget.

Orsaken var att pengarna helt enkelt inte räcker till, enligt Cajsa Widqvist, ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

Så här skriver nu kommunalråden Urban Granström (S), Malin Hagerström (MP), Johannes Krunegård (MP), Nicklas Franzén (V) i ett pressmeddelande:

"Eftersom det finns farhågor om att den frivilliga musikundervisningen i Nyköpings kommun inte skulle finnas kvar nästa år vill vi vara tydliga med att så är inte fallet. Vi är i tidigt skede i en budgetprocess där kommunens hela budget på nästan 2,5 miljarder kronor läggs under lupp, men inga slutliga förslag till ramar är lagda av kommunstyrelsen.

I det här fallet har det aldrig och kommer aldrig med en rödgrön majoritet i Nyköpings kommun komma något förslag om att lägga ner musikskolan.

Musik, kultur, idrott - alla typer av fritidsaktiviteter är fundament för barns utveckling och välmående. Vi försöker jobba så hårt vi kan på att utveckla ungdomars möjlighet till en meningsfull fritid. Det bygger Nyköping starkt för framtiden."

Tidigare rapportering:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista