Flen

Kvinna åtalad för grovt bedrägeri

En kvinna i 30-årsåldern från Flen har åtalats för grovt bedrägeri och urkundsförfalskning. Kvinnan har, enligt åtalet, bland annat med hjälp av falskt anställningsbevis och falskt arbetsgivarintyg bli medlem i en arbetslöshetskassa. Under en femmånadersperiod lyckades hon få närmare 70 000 kronor i ersättning samtidigt som hon arbetade och fick lön.

Mellan 2004 och 2010 har kvinnan på liknande sätt vänt sig till ytterligare fyra A-kassor och sammanlagt har hon lyckats få mer än 320 000 kronor från de olika a-kassorna enligt åtalet.

Kvinnan åtalas också för att felaktigt fått studiestöd från Centrala studiestödsnämnden, CSN 2008, med hjälp av falskt studieintyg i annan persons namn.

Hon åtalas också för att ha bedragit ett föräkringsbolag, en nätbutik och för att ha tagit betalt för varor på internet till privatpersoner, som inte levererats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista