Tränarparet Melander/Andersson blir kvar i Eskilstuna.Foto: Evelina Crabb/Sveriges Radio
gymnastik

Tränarpar stannar i Eskilstuna

Eskilstuna kommer fortsätta vara centrum för landets satsning på kvinnliga gymnaster. Tränarparet Sebastian Melander och Helena Andersson har efter samtal med Eskilstuna Gymnastikförening och Svenska Gymnastikförbundet bestämt sig för att stanna i Eskilstuna.

Samtalet har resulterat i ett nytt arbetsupplägg för tränarparet.

Det var i slutet av april, som de meddelade att de av familjeskäl skulle flytta, men nu blir flytten alltså inte av.

– Vi är jätteglada för föreningens och gymnasternas skull att Sebastian och Helena bestämt sig för att stanna kvar i Eskilstuna, säger Olov Schagerlund, ordförande i Eskilstuna Gymnastikförening.

– Vi har pratat igenom ordentligt hur vi tillsammans med Svenska Gymnastikförbundet ska säkerställa att arbetssituationen för tränarna blir rimlig och att våra ambitiösa förväntningar kan uppfyllas på bästa sätt, tillägger han också.

Gymnastikförbundet och Svenska Olympiska Kommittén driver sedan 2010 projektet "Guld i sikte" med Melander och Andersson, som halvtidsanställda tränare, den andra halvtiden är de anställda i Eskilstuna Gymnastikförening.

– Från Gymnastikförbundets sida är detta den bästa lösningen eftersom flera av de unga gymnasterna, som ingår i satsningen har sin bas och bostad i Eskilstuna, säger Ulf Andersson, sportchef i Gymnastikförbundet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista