Flera förskolor i Sörmland har fått besök av Skolinspektionen, som vill att förskolorna ska jobba mer med att följa nya läroplanen. Foto: Jurek Holzer/Scanpix.
Sörmland

Förskolor uppmanas följa läroplanen bättre

0:58 min

Skolinspektionen vill att förskolan bättre ska klara uppdraget i den nya läroplanen. Det framkommer i den granskning av 42 förskolor som Skolinspektionen har genomfört. Flera förskolor i Sörmlands granskades.

En av de tre förskolor från Sörmland som var med i granskningen var Tumbo barnträdgård utanför Eskilstuna.

– Nu när vi arbetar mer genomtänkt så ser vi att det blir en skillnad på barnen, säger Alexandra Carlsson, förskolechef på Tumbo barnträdgård. Jag gillar det som står i läroplanen. Det bygger på forskning och ger bra resultat.

Några punkter som skolinspektionen tycker att förskolan bör förbättra är modersmålundervisning, en mer pedagogisk utomhusmiljö och att personalen ska tänka mer pedagogiskt i det dagliga arbetet.

– Vi jobbar på det, men måste bli ännu bättre på att verkligen veta vad som står i läroplanen och hur vi ska arbeta för att den ska genomsyra arbetet dagligen, säger Alexandra Carlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista