Flen

Samband mellan tre rån

Det kan finnas ett samband mellan rånet mot Konsum i Hälleforsnäs igår kväll, ett rån mot samma butik i januari och ett rån i Sparreholm. Vid alla tre rånen bakbands personal. Det finns ett liknande tillvägagångssätt, säger polisen, som uppger att en person ur personalen bakbands igår.

Det är oklart om rånarna fick med sig något byte vid rånet som skedde i samband med stängningsdags. Ingen person har gripits, vare sig för rånet igår eller i de andra fallen.

Strax efter att butiken hade stängt krossade två maskerade och beväpnade gärningsmän en ruta i entrén. Då var två personer ur personalen kvar i butiken. Enligt polisen ska gärningsmännen genom hot ha tilltvingat sig nycklar och ha kommit över en okänd summar pengar.

En man ur personalen blev slagen i huvudet med ett tillhygge. Enligt vissa uppgifter ska det ha varit en yxa. Han fördes till sjukhus, men har inga livshotande skador. Kvinnan blev bakbunden i händerna.

Tekniker har säkrat vissa spår. Det finns uppgifter om en gråaktig bil, en kombi, som ska ha lämnat platsen i nära anslutning till att gärningsmännen lämnade butiken via lastkajen.

Polisen är intresserad av uppgifter kring det och även andra som eventuellt kan sättas i samband med rånet.

Bilen ska ha kört via Skolgatan ner mot Storgatan. Båda var maskerade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista