Tony Irving. Foto: Kerstin Svenson/Sveriges Radio.
Tony Irving. Foto: Kerstin Svenson/Sveriges Radio.
2012

I hängmattan med Tony Irving

35 min

- Det finns saker jag inte är så stolt över, berättar Tony Irving i serien I hängmattan.

Det är inte helt självklart för Tony Irving att berätta om varför han för 20 år sedan lämnade hemlandet England, men i hängmattan gör han det.

Han beskriver livet som homosexuell och den skam som hans föräldrar kände över det. Tony gifte sig tidigt med en flicka, men vägrade leva kvar i en livslögn. Han skiljde sig och flyttade till USA. Under fem års tid hade han ingen kontakt med sin familj. I dag har de hittat tillbaka till varandra.

Tonys mormor är den person som har stått honom närmast, de tillbringade mycket tid tillsammans och med henne kunde han tala om allt. Framförallt så accepterade hon hans liv som homosexuell. Hon lärde honom att sy, sticka och laga mat och av henne fick han passionen för dans.

Den Tony Irving som vi ser i rutan i Let´s Dance är inte samma Tony som sitter hemma i soffan i Nyköping. I 17 år har han levt i en resväska, men sedan fyra månader tillbaka är han sörmlänning.

I dagarna fyller han 46 år och nu skriver han på en bok om sitt innehållsrika liv. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista