2012

I hängmattan med Sara Thunebro

29 min

I hängmattan berättar fotbollsstjärnan Sara Thunebro från Strängnäs om förkärleken till höga hastigheter och att hon gärna fördriver ledig tid på casinon.

På fredag är det invigning av OS där Sara utsetts till det svenska fotbollslandslagets andra kapten vid sidan om Nilla Fischer.

Sara Thunebro är stolt över att ha blivit uttagen till OS.

– Det är en stor ära att få representera Sverige, säger fotbollsstjärnan som till vardags lever proffsliv i tyska FFC Frankfurt.

Det är fjärde säsongen i klubben för 33-åriga Thunebro som parallellt med träning och matcher även läser tyska tre dagar i veckan. Resten av tiden handlar om att äta rätt och få rikligt med sömn för att kunna prestera maximalt. 

Sara värdesätter familjen mycket och hon åker gärna hem till föräldrarna när hon är i Sverige, de bor strax intill Mälaren i Strängnäs. Där umgås hon gärna med sina syskonbarn och ofta kickas det fotboll förstås.

Idrottskarriären började redan när Sara var i sexårs-åldern, då började hon och tvillingsystern Johanna i IK Viljan. När Sara fyllde 17 år bytte hon till Västeråsklubben Gideonsbergs IF. 2004 debuterade hon i Svenska Landslaget.