Flådda minkar var provokation

Den något makabra händelsen i morse där flera minkar hade flåtts och hängts upp i träd och vid ingången till St Eskils gymnasium i Eskilstuna, har polisanmälts. Det tycks ha varit en provokation från elever från en annan skola.
Det var vid sjutiden i morse som en vaktmästare på St:Eskils gymnasium i Eskilstuna mötte synen av flådda minkar. Tre minkar var upphängda en var intryckt i skolans brevlåda. Enligt vaktmästaren var skolans entrétrapp nersmetad med tarmar och köttstycken och det luktade fränt. Enligt vaktmästaren på St:Eskils gymnasium pekar misstankarna mot elever på Rinmangymnasiet. Och Åke Nilsson som är ansvarig för biologiinstutitionen på Rinmangymnasiet bekräftar för SR Sörmland att även rinmangymnasiets ledning misstänker skolans egna elever. Så sent som igår genomförde nämligen skolans elever terminens enda dissektion på just minkar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista