strängnäs

Grovt misshandlad fick föras till sjukhus

En man i 20-årsåldern blev grovt misshandlad vid tågstationen i Strängnäs i natt. Han fick föras till sjukhus i ambulans.

Mannen gick på cykelvägen från Strängnäs centrum upp mot tågstationen omkring klockan 2:15 på natten. Där mötte han tre okända män i sin egen ålder.

En av de tre männen slog ner honom medan de andra två såg på. Gärningsmannen slog och sparkade offret på huvudet och kroppen tills han svimmade.

När polisen kom till platsen hade offret flytt in i ett buskage. Han var omtöcknad och fördes i ambulans till Mälarsjukhuset. Han sade till polisen att han tror att de tre männen var nynazister. Gärningsmannen hade rakat huvud.

Två timmar senare blev en kvinna i 20-årsåldern och en man i 18-årsåldern misshandlade av en okänd man på Källgatan i Strängnäs. Polisen tror inte att det finns något samband mellan brotten.

Polisen hade väntat sig mycket bråk och fylleri kring Kentkonserten i Sundbyholm utanför Eskilstuna, men där gick det lugnt till. Inga omhändertaganden gjordes.

Under de tidiga morgontimmarna fick polisen däremot rycka ut till E20 utanför Strängnäs efter att ha fått flera samtal om att en kraftigt berusad man cyklade på motorvägen. Den berusade mannen hade två barn i en cykelkärra efter sig. Polisen eskorterade bort dem från motorvägen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista