dödsolycka

15-årig pojke omkom i olycka på E18

En allvarlig trafikolycka med tre bilar inträffade på E18 utanför Västerås sent igår kväll. Tio personer var inblandade i olyckan. En 15-årig pojke omkom och en 19-årig kvinna skadades allvarligt.

Enligt polisen i Västmanland var inga sörmlänningar inblandade i olyckan. De drabbade kom från Västmanlands, Stockholms och Upplands län.

Olyckan inträffade vid 23-tiden öster om Hälla utanför Västerås. Sammanlagt skadades fem personer allvarligt och ytterligare tre blev lindrigt skadade. Ett barn i ettårsåldern klarade sig utan skador.

Per Strömbäck på polisens ledningscentral säger till P4 Västmanland att en av bilarna körde in i mitträcket och över i mötande körfält. Varför bilen kom över i fel körfält vet inte polisen, men Per Strömbäck säger att bilen kan ha hållit hög hastighet.

E18 stängdes av i båda riktningarna under räddningsarbetet. Efter midnatt släppte polis på trafiken igen, inledningsvis växelvis, eftersom fordonen inte blivit bärgade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista