Nicklas Jonsson, skapare av gruppen "Du vet att du är från Flen om ..." Foto: Linn Wåhlstedt/Sveriges Radio
Flen

Flenare enas på internet

1:30 min

Sörmlänningar finner gemenskap på sociala medier, det är i alla fall om man ska tro Nicklas Jonsson som startat en internetgrupp som förenar flenare.

På ett stort socialt forum på internet finns gruppen "Du vet att du är från Flen om ..." som har strax över 1000 medlemmar. Där hjälps medlemmarna åt att med anekdoter, minnen och foton skapa en bild av Flen och dess invånare.

- Alla får komma till tals, jag tycker det är jättebra. Jag tror att det finns ett bohov av att prata gamla minnen. , säger Nicklas Jonsson som skapat gruppen.

Den här typen av nostalgigrupper verkar vara omåttligt populära i Sörmland. Katrineholm, Nyköping, Oxelösund och Eskilstuna har också sidor där det skrivs mängder med inlägg varje dag. Och kanske för många om man frågar vissa.

- Jag blev anklagad för att jag sänkte hela Flens bnp för att folk tog semester för att sidda vid den här sidan, säger Nicklas.

Men alla har inte bara fina minnen att dela med sig av. Nicklas har rensat bort sträva och elaka kommentarer i flödet och han lägger ungefär en timme om dagen på att titta igenom gruppens innehåll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista