flen

Man hotar hoppa från tak

Delar av Flens centrum har varit avspärrat under tisdagen. Orsaken är att en man hotar att hoppa från ett tak. Polisen samtalar med mannen för att få honom att komma ner.

Mannen står på ett hustak vid korsningen Götgatan-Drottninggatan. Räddningstjänsten är på plats och polisen har spärrat av området.

Larmet om att mannen stod på taket kom vid 10-tiden på förmiddagen.

Polisen har under hela eftermiddagen försökt övertyga mannen om att komma ner. Vid 18-tiden hade de ännu inte lyckats.

Enligt polisen har mannen sökt asyl i Sverige och nyligen fått avslag på sin ansökan. Polisen pratar med mannen genom ett fönster, med hjälp av en tolk.

-- Tydliga krav har inte framförts till oss, men man får naturligtvis förutsätta att han vill få en ändring till stånd när det gäller avslaget, säger Fredrik Wallén, Sörmlandspolisens presstalesperson.

Polisen har ryckt ut i liknande situationer tidigare.

– Det här är något som polismyndigheten i Sörmland varit med om en till två gånger om året de senaste fem, sex åren. Det är inte en alldeles ovanlig orsak att det är kopplat till en asylansökan, säger Fredrik Wallén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista