Elvis Presley. Foto: AP photo
Hälleforsnäs

Elvis-låtar i fokus på Kolhuset i Hälleforsnäs

4:14 min

På fredag har föreställningen "All shook up" premiär på Kolhuset i Hälleforsnäs. Eftermiddag besökte genrepet inför premiären för att kolla scennerverna och höra mer om föreställningen som bygger på Elvis-låtar.

"All shock up" är en berättelse om en liten stad, grå, trist och kärlekslös. Rockens hjälte kommer - kärlek uppstår, men också konflikter och förvecklingar...

- Den har varit på tapeten att göra så fort den släpptes,  berättar Erik Lindman, regissör för föreställningen. För honom har arbetet varit kreativt tillsammans med den stora ensemblen om 23 personer.

- Det är en enormt inspirerande ensemble med ungdomlig glöd, säger han. Får man jobba såhär i den här miljön, med det här, då kan man inte ha det bättre, enligt Erik Lindman som är rejält taggad inför fredagens premiär.

Två medlemmar ur ensemblen är Viktoria Pettersson, 14 år, och Tova Eriksson, 13 år.

- Det lät så spännande, all musik och all dans, berättar Viktoria Pettersson som har varit med i unga Kolhuset tidigare men nu är med i "stora" Kolhuset.

- Det är lite pirrigt och nervöst, med allt folk som ska komma, säger Tova Eriksson. Men bägge tjejerna ser fram emot fredagen och lovar att det kommer att bjudas på många överraskningar i föreställningen.

Laura Wihlborg
laura.wihlborg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista