1 av 2
David Berggren var på plats under händelsen och blev mycket upprörd över den goda stämningen bland folk. Foto: Linn Wåhlstedt/Sveriges Radio.
2 av 2
Polisen Stig-Ove Udden var en av dem som arbetade vid händelsen och är förvånad över människornas muntra sinnesstämning. Foto: Linn Wåhlstedt/Sveriges Radio.
Flen

Självmordsförsök möttes av narrande

1:34 min

En stor grupp åskådare samlades under tisdagen då räddningstjänst arbetade för att hjälpa en självmordsbenägen man ner från ett hustak i centrala Flen.

Stämningen hos gruppen påverkades däremot inte alls av den allvarliga situation de bevittnade.

David Berggren, reporter på Eskilstunakuriren, var på plats under händelsen.

- Det var skratt och god stämning trots att det var sånt stort allvar i situationen, säger David Berggren.

Det var ungefär hundra personer som samlades i tisdags i korsningen Götgatan/Drottninggatan i centrala Flen för att titta på händelseutvecklingen kring en man som hotade att hoppa ner från ett hustak.

Kommunpolisen Stig-Ove Udden förvånades över den lätthet med vilken åskådarna tog händelsen.

- Det jag reagerade på var den muntra stämningen bland besökarna, det var en rolig grej och man satt och åt med sina barn och det blev ett utflyktsmål helt enkelt, säger Stig-Ove Udden.

Brist på förståelse verkar vara vad många tror är anledningen till den glada stämningen trots allvaret, och den glättiga tonen speglades i reaktioner till händelsen på nätet.

- Hela situationen känns så bisarr, att folk började göra inlägg och göra narr av honom, säger Tom Fredriksson från Flen.

Linn Wåhlstedt

linn.wahlstedt@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista