Gustav Fridolin. Foto: Kerstin Svenson/Sveriges Radio.
Foto: Kerstin Svenson/Sveriges Radio.
2012

I hängmattan med Gustav Fridolin

29 min

I hängmattan berättar Gustav Fridolin, som ser sig som en hyfsat eftertänksam och kärleksfull person, om sin längtan till Vittsjö i Skåne där han växte upp och om morfar som gav honom en hel del tänkvärt att ta med sig i rollen som politiker.

Den första juli gick Gustav Fridolin på pappaledighet. Han har sett fram emot att få tillbringa mycket tid med sin lilla dotter Charlie.

Innan han blev språkrör för Miljöpartiet fikade han en hel del med fd språkröret Maria Wetterstrand. Han ville veta hur det var att kombinera föräldrarollen med rollen som partiledare. Sedan 2011 delar han det uppdraget med Åsa Romson. 

Gustav är utbildad folkhögskolelärare och har en schemalagd lektion i veckan parallellt med uppdraget som riksdagsledamot som är på heltid. När han vill komma bort från det offentliga livet som politiker tar han gärna med sig familjen ut till skrivarlyan i Vagnhärad. Där kopplar han gärna av i hängmattan och då slukar han en och annan skräckroman.

I skrivarlyan har han hittat stunder till eget författande och sedan 2006 har Gustav hunnit med att skriva tre böcker.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista