1 av 3
Hanbollsproffset Linnea Torstensson från Strängnäs deltar just nu i OS. Foto: Kerstin Svenson/Sveriges Radio.
2 av 3
Urban Åkerman hade redan innan han träffade Linnea Torstensson hört att hon var en supertalang. Foto: Andreas Lundahl/Sveriges Radio.
3 av 3
Linnea Torstensson och de andra i landalaget förlorade första OS-matchen mot Danmark i lördags. Bilden är från en tidigare match mot Kroatien. Foto: Boris Grdanoski/Scanpix
P4 MORGON

Torstenssons gamla tränare om talangen

10 min

Damerna inledde OS med förlust mot Danmark i handbollen i lördags. Ikväll spelar damerna sin andra match mot Norge. Med i truppen är vår Sörmländska spelare Linnea Torstenson från Strängnäs. P4 Morgon träffade hennes gamla tränare.

- Jag hade hört att det var en jättestor talang som var 16-17 år i Strängnäs, en lång gänglig tjej, berättar Urban Åkerman, Linnea Torstenssons gamla tränare. På den tiden var hon en supertalang i både fotboll och handboll, fortsätter Urban.

Efter en korsbandsskada var Linnea borta från handbollen borta i två år - när hon sedan kom tillbaka var hon väldigt instabil.

- Hon var som bambi på hal is, säger Urban.

Linnea var då 19 år och hade varit på väg att sluta med handboll som 17-åring. Men hon kom tillbaka genom rehabilitering där Urban bland annat bara lät henne spela fem-minutersperioder i matcher. Rehabiliteringen skulle visa sig bli ett framgångsrecept. Linnea kom sedan med i landslaget och gjorde en raketkarriär.

- Hon suger som en svamp, och vill verkligen lära sig, berättar Urban.

Ikväll väntar möte med Norge, svenskornas andra match i OS.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista