Antalet tennisspelare blir allt fler, och Mikael Jeppe på TK Hobby tycker att det behövs fler tennisbanor. Foto: Sara Choghrich/Sveriges Radio.
Tennis

Förening efterlyser fler tennisbanor

2:07 min

TK Hobby Tennisskola i Eskilstuna får allt fler spelare men banorna ökar inte i takt med spelarna. Föreningen har nu skickat in en bidragsansökan till kommunen eftersom de upplever stora problem då det påverkar bland annat träningsverksamheten.

– Från politiskt håll och även från tjänstemannahåll så ser man gärna att föreningarna driver anläggningarna. Om man tittar på bidrag från kommunen så går det lite stick i stäv med den viljan. Det är oerhört gynnsamt att hålla till i kommunala anläggningar, medan vi som äger och driver idrottsanläggningar får stå tillbaka, säger Mikael Jeppe, ordförande för TK Hobby i Eskilstuna.

TK Hobbys tennisskola i Eskilstuna drar igång med full kraft från och med 12 augusti men föreningen står just inför ett problem. Tennisspelarna ökar men antalet inomhusbanor har inte ökat sedan tennishallen byggdes 1980.

– Vi är till för hela Eskilstuna, och vi ser gärna att vi kan utveckla vår tennishall. Men som förening har vi svårt att göra det på egen hand. I många andra föreningar så går skattebetalarna in, säger Mikael Jeppe.

En stad av Eskilstunas storlek borde ha minst tiotalet inomhusbanor. Men på TK Hobby har de sex stycken, vilket sedan länge begränsar både tennisskola och tävlingsverksamhet, enligt Mikael Jeppe. Nu har föreningen skickat in en bidragsansökan till kommunen.

– Som det är nu är det väldigt många barn på tennisbanorna. Det är dags att vi får en sjunde bana, säger Mikael Jeppe.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista