Enligt polisen var det bara de inblandade som fanns på plats vid skjutningen. Foto: Jonas Carnesten/Sveriges Radio.
Eskilstuna

Två skadade efter skottlossning i Eskilstuna

1:39 min

Två personer skadades vid en skottlossning vid Rekarnegymnasiet i Eskilstuna vid 21-tiden under måndagskvällen. Polisens tekniker undersöker fortfarande brottsplatsen där de bland annat letar efter kulor och tomhylsor, som kan ge svar på vilken typ av vapen som använts.

Larmet kom in till polisen vid klockan 21.30 på måndagskvällen då Mälarsjukhuset fick in två skottskadade män till akuten. Men männen har ännu inte kunnat höras av polisen.

En av männen, en 28-åring, har skottskadats i benet. Den andre mannen, en 22-åring, har skador i höger arm och en sårskada i huvudet, uppger polisen till TT.

Efter att larmet kommit in måndags kväll åkte polisen till sjukhuset och kunde där bekräfta uppgifterna om skottlossningen.

– Skottlossningen verkar ha skett utomhus i förhållandevis centrala delar av Eskilstuna, säger Tobias Sköldäng, biträdande vakthavande befäl vid polisen i Sörmland till P4 Sörmland.

Flera patruller jagade under måndagskvällen en eller flera gärningsmän. Personerna som skadades är sedan tidigare kända av polisen.

- De tillhör det som vi kallar kriminella grupperingar. Det vi hittills vet är att ett gäng ynglingar och något äldre sammanstötte av någon anledning vid Rekarneskolan i Eskilstuna. Men de visar allt annat än intresse för att prata med oss, säger Lars Franzell till P4 Sörmland.

Polisen fortsatte att höra vittnen under tisdagen.

Förutom larmet från Mälarsjukhuset ringde flera personer från allmänheten in till polisen och larmade om skottlossningen.

Händelsen rubriceras som mordförsök.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista