Kajsa Ingmarsson. Foto: Kerstin Svenson/Sveriges Radio.
Kajsa Ingemarsson ligger idag i Kerstin Svensons hängmatta. Foto: Kerstin Svenson/Sveriges Radio.
2012

I hängmattan med Kajsa Ingemarsson

31 min

- Jag är jätterädd, otroligt rädd, säger Kajsa Ingemarsson. I hängmattan berättar hon om sitt liv som professionell manusförfattare, kärleken till havet och om hur hon hela tiden utmanar sig själv.

I ett rött hus på en fridfull plats i Roslagen laddar författaren Kajsa Ingemarsson sina batterier. Tillsammans med familjen, man och två barn, njuter hon sommaren där. Visst händer det att hon inspireras och plockar fram sin dator för att skriva några rader.

2002 slog Kajsa igenom som författare med boken ”På det fjärde ska det ske” och så här långt har hon gett ut nio böcker. I hängmattan fokuseras det en hel del på boken ”Små citroner gula” som kom ut 2005. Då blev hon årets mest lästa författare. 

Kajsa Ingemarsson är född i Oxelösund, men flyttade därifrån med familjen när hon var två år gammal. Som liten ville hon bli bonde, bagare och konstnär. Till viss del blev det som hon drömde om. För vid sommarstugan finns ett litet kryddland, hon har själv bakat bullarna hon bjuder på och skapar gör hon med ord.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista