Rolf kommer skriva i P4 Sörmlands fotbollsblogg. Foto: Ingela Andersson
Sörmlandssporten

Sörmlandssportens fotbollsblogg på gång

4:45 min

Sveriges Radio P4 Sörmland startar ytterligare en sportblogg. En fotbollsblogg med Rolf Andersson som redaktör.

Roffe är ett välkänt namn i de sörmländska idrottskretsarna efter många år som sportchef både på Folket i Eskilstuna och på Södermanlands Nyheter i Nyköping.

- Det här blir spännande. Jag tycker det finns ett behov av någon som har åsikter om vår fotboll och håller debatten vid liv. Jag kan utlova en vass blogg och hoppas att du som läser den också kommer med synpunkter på det jag skriver, säger Rolf Andersson.

Roffe gick i avtalspension från Folket i maj förra året och har tagit det lugnt med skrivandet sen dess.

- Men nu är jag sugen igen. Jag tycker fotbollsbevakningen i Eskilstuna är svag sen Folket tvingats till nedskärningar och när tidningen inom kort blir veckotidning och enbart kommer ut på söndagar kommer den att bli ännu blekare, säger Roffe.

Vad ser du främst fram emot inför höstsäsongen?

- Eskilstuna Citys kamp för kontraktet i norrettan, Nyköpings BIS jakt på seriesegern i tvåan och Eskilstuna United som kämpar för att ta en plats i damernas nya superetta till nästa år. Jag tycker det ser lovande ut för alla tre. Men det är inte bara de främsta lagen jag kommer att följa. Jag kommer även att göra nedslag i de lägre serierna och skriva om mycket annat som händer mellan alla matcher. En och annan nyhet kommer jag förstås också att avslöja.

Rolf Anderssons premiärblogg kan du läsa här på vår webb tisdag 7 augusti.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista