Flens damlag lyckades kvala in till Division 1 men missade chansen eftersom man inte kunde betala anmälningsavgiften. Foto: Assar Nilsson
Flen

Flens innebandydamer lämnar föreningen

1:35 min

Nu lämnar Flens damlag i innebandy Flens innebandyförening och går över till Katrineholm, efter att laget fick chansen att gå upp i division ett, men föreningen inte ville betala anmälningsavgiften.

- Vi är väldigt besvikna på att det inte gått att lösa och nu känner vi att vi gjort vårt i Flen, säger Elin Dolk, kapten för Flens före detta damlag.

Laget har under helgen försökt att själva samla in dom 40 000 kronorna som behövdes, men varken tiden eller pengarna räckte till då tidsfristen gick ut igår. Nu går lag och tränare till Katrineholm. För Flens innebandyförening innebär det ett ekonomiskt lyft enligt deras kassör Marco Hedlund.

- Ekonomiskt sett så blir det en vinst i och med att vi i föreningen har skjutit till pengar till laget varje år.

Marco Hedlund anser att laget kräver för mycket av föreningen.

- Hade vi fått det här erbjudandet inför säsongen hade vi kunnat jobba på det, men nu blev det jättekort varsel.

Elin Dolk hoppas att Flens innebandyförening ändrar sina arbetsmetoder så att de har större beredskap att stötta lag i framtiden.

- Nu vet styrelsen om vad som händer så det lär inte ske igen. Det behöver byggas upp en större uppbackning av det hela, till exempel en sponsorgrupp som verkligen jobbar så att vi har ekonomiska möjligheter att satsa på lag som tar sig vidare.

Linn Wåhlstedt

linn.wahlstede@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista